Project Description

BENTONIT MEMBRANE

Natrijum bentonitna membrana za podzemne hidroizolacije

NATRIJUM BENTONITNA MEMBRANA

Natrijum bentonit je specijalna, netoksična, hemijski inertna vrsta gline vulkanskog porijekla nastala pre više miliona godina. Jedinstvena karakteristika ovog prirodnog materijala je kapacitet povećanja volumena nakon kontakta s vodom. U takvom stanju, natrijum bentonit može povećati svoju zapreminu 15-16 puta više od zapremine u suvom stanju i postaje potpuno nepropusni gel.

voltex hidroizolacija

VOLTEX  sistemi – hidroizolacija podzemnih delova konstrukcije

VOLTEX je hidroizolacija na bazi Volclay bentonita koja se vezuje za betonsku konstrukciju. Sastoji se od dva čvrsta polipropilenska geotekstila i 4,88 kg Volclay bentonita u granulama po m2. Geotekstili su međusobno prošiveni patentiranim procesom koji zarobljava granule bentonita i odlično ih štite od mehaničkih oštećenja, bez dodatne zaštite. VOLTEX se upotrebljava kao zaštita i hidroizolacija podzemnih betonskih konstrukcija od stalne ili povremene vode. Izvrstan je kao hidroizolacija podzemnih horizontalnih i vertikalnih površina (temeljne ploče, zidovi s nasipom, dijafragme i sl.) kod građevina kao što su podrumi, garaže, skloništa, pothodnici, tuneli i ostali objekti pod zemljom.

Upotreba

Hidroizolacija i zaštita podzemnih delova konstrukcija izloženih delovanju vode i u uslovima hidrostatičkog pritiska do visine vodenog stuba od 70,0 m.

Karakteristike

  • Brza i jednostavna ugradnja i u otežanim uslovima rada
  • Minimalna priprema podloge
  • Zaštitni beton nije potreban, betoniranje konstruktivnih elemenata se izvodi direktno na BENTONIT MEMBRANI
  • Robusnostsistema osigurava direktno polaganje armature na BENTONITNU MEMBRANU
  • Mogućnost ugradnje tokom čitave godine
  • Jednostavna obrada kritičnih detalja
  • Neškodljiva za okolinu

NAŠI PARTNERI

Pružanje inovativnih proizvoda i promovisanje održivosti su dva bitna sastavna dela naše strategije, a naši partneri i dobavljači igraju ključnu ulogu u tome.

POZOVITE

064-206-69-39

TEL / FAX

011-375-22-67

RADNO VREME

08:00 – 17:00

POZOVITE 

+381-64-206-69-39

TEL / FAX

+381-11-375-22-67

RADNO VREME

08:00 – 17:00

SERTIFIKATI I STANDARDI

Stručnost kvalitet i poslovnost pokazujemo kako kroz realizovane projekte, tako i kroz brojne sertifikate, specijalizacije i standarde. Posedujemo niz sertifikata za ugradnju različitih materijala stečenih kroz odgovarajuće obuke i treninge. Osnovni kriterijumi izbora naših partnera su kvalitet i tehnološki nivo njihovih proizvoda. Naši partneri primenjuju efektivan sistem menadžmenta kvaliteta i sistem upravljanja zaštitom životne sredine koji zadovoljava zahteve standarda ISO 9001 i ISO 14001.